Οι 10 εντολές (εντάξει… ίσως λίγο λιγότερες…)

Πρόκειται για ένα μπλογκ με ασκήσεις, θέματα και σκέψεις γύρω από το μάθημα «Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον» της τεχνολογικής κατεύθυνσης της τρίτης Λυκείου.

Είναι ένα σύνολο ασκήσεων και ιδεών ενός καθηγητή Πληροφορικής, πρώην μαθητή τεχνολογικής με θεωρητικοθετικές ανησυχίες.

Για τη δημιουργία του μπλογκ χρησιμοποιήθηκαν οι γλώσσες προγραμματισμού PHP, MySQL, JavaScript, HTML και CSS. Επίσης το CMS WordPress, τα λογισμικά Adobe Dreamweaver και Adobe Photoshop, καθώς επίσης και το εξαιρετικό εργαλείο hilite.me για την παρουσίαση του κώδικα.

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους μαθητές που πέρασαν από δίπλα μου και μου έδειξαν όλα όσα δεν είχα ποτέ σκεφτεί για το μάθημα και για την επιστήμη γενικότερα!

 

Ο δημιουργόςnikos

Ο Νίκος Παπαθεοδούλου γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1985 στον Πειραιά.

Έχει δίπλωμα Πληροφορικής και Μεταπτυχιακό τίτλο στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων. Ασχολείται με την έρευνα στους τομείς της Κρυπτογραφίας, των Δικτύων και της Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών.

Τα αποτελέσματα της διπλωματικής του εργασίας με τίτλο «Architecture & System Design for Authentication, Authorization, and Accounting Services» παρουσιάστηκαν στο συνέδριο EUROCON 2009 του IEEE στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Από το 2006 εργάζεται ως προγραμματιστής δικτυακών εφαρμογών και καθηγητής Πληροφορικής σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και κέντρα ελευθέρων σπουδών. Είναι συγγραφέας του σχολικού βοηθήματος «Οι 10 εντολές (εντάξει… ίσως λίγο λιγότερες…)» για το μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον».

Φήμες (…που κυρίως διαρρέει ο ίδιος…) λένε ότι είναι ιστιοπλόος, μουσικός, ζογκλέρ, web developer,  εφευρέτης άχρηστων συσκευών, συντηρητής σκαφών, μπλόγκερ και σχεδιαστής/κατασκευαστής επίπλων με ελλιπή στήριξη.

Μπορείτε να τον βρείτε στο «καφέ των αισθήσεων» στον Πειραιά, στη Μαρίνα Λευκάδας ή εδώ.

Οι συνεργάτες…

kouloubouΔήμητρα Κουλουμπού

Μαθηματικός

Advertisement